torstai 27. maaliskuuta 2014

Countryman

Aina välillä tulee sohvalla istuessa tartuttua kitaraan ja etsittyä sieltä jotain uutta. Tämän biisin kohdalla sieltä ei löytynyt mitään uutta vaan kasa tuttuja sointuja tutulla tavalla esitettynä. Rämpyttelyä jalostaen ja yhtä aikaa hyräillen näiden neljän soinnun päälle rupesi rakentumaan laulumelodian nuppua. Tätä nuppua ruokkimalla ja makustelemalla löytyi luonteva muoto a-osalle. Tämä tuntui huutavan yksinkertaista ja melodista kertosäkeistöä, ja paljon käytettyjen sointukiertojen tunkio tarjosi jälleen oivan pohjan mukavasti eteenpäin rullaavalle stemmoja huutavalle kertosäkeistölle.

Tavoistani poiketen kysyin sanoituksen teemaan ehdotuksia kaverilta, joka on alusta alkaen TF:n touhuja kiinnostuneen oloisena seurannut. Empimättä mies ehdotti "heinänseivästystä". Asiasta innostuneena rupesin kirjoittamaan tarinaa siitä, miten heinäkuinen seivästyspäivä maaseudulla kulkee. Huomasin kuitenkin jo ensimmäisestä säkeistöä hahmotellessani, että tarina kertookin mistä tahansa päivästä maaseudulla. Tähän jos mihin oma lapsuus maaseudulla on tarjonnut hyvät lähtökohdat, joten päädyinkin tekemään tekstin siitä, miksi maalla asuva mies viihtyy siellä niin hyvin. Puhdas hatunnosto maaseudulle ja siellä asuville ihmisille.

Tekstistä sen verran, että riviparissa "Life is simple for a simple man, simple always ain't that easy ma'am" onnistuin mielestäni kiteyttämään oleellisen aika hyvin. Kertosäkeistön tekstin muuttaminen joka kerta aiheutti ongelmia treenivaiheessa, ja välillä joku piruparka laulaa edelleen joka kertsin koirasta, haulikosta ja oluttölkistä. Pavloville työsarkaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti